Hoppa till innehåll

Jim Holyoak och Matt Shane (2021)

Hösten 2021 kom den kanadensiske konstnären Matt Shane till Laholm för att bo och arbeta i drygt två veckor. Hans kollega, Jim Holyoak, deltog digitalt. Residensprojektet var ett samarbete mellan Teckningsmuseet och Konst i Halland.

Matt Shane, född 1981 i Vancouver, arbetar som konstnär och lärare i teckning och måleri i Montréal. Jim Holyoak föddes 1978 i USA men växte upp i den lilla staden Aldergrove i Kanada. I dag är han verksam som konstnär och författare med bas i provinsen British Columbia. Matt och Jim har samarbetat under tjugo års tid och deras verk har ställts ut runt om i världen, nu senast på Midlands Arts Centre i Birmingham, England.

Ett av deras signum är stora teckningsinstallationer som breder ut sig över väggarna. Matt anlände till Laholm i oktober och började därefter, tillsammans med Jim på distans, att skapa den delvis platsanpassade utställningen Walloways som visades på Teckningsmuseet 16 oktober–23 januari 2022.

Residenset, inklusive utställningen, skulle egentligen blivit av våren/sommaren 2020, men sköts upp (vid två tillfällen) med anledning av coronapandemin.

PROGRAM

International drawing party
Konstnärsledd digital tecknarworkshop via dator/mobil/Ipad etc, 9 oktober kl 16-19 Läs mer (sv)
Artist-led digital drawing workshop via computer/mobile/Ipad, October 9 at 4-7 pm Read more (eng)

Konstnärsträff – för konstnärer, konstpedagoger och konststuderande
Konstnärsledd tecknarworkshop på Teckningsmuseet i Laholm, 12 oktober kl 17.30-20.30 Läs mer