Konstnärsträffar

Konstutbildningar

Konstkurser

Träffar för bild- och formkonstnärer

Konst i Hallands konstnärsträffar ger dig som bild- och formkonstnär möjlighet att möta kollegor under trevliga former. Konstnärsträffarna innefattar också ett program av något slag, till exempel en gäst som presenterar något spännande och aktuellt inom konstvärlden, ett studiebesök eller en workshop. Konstnärsträffarna är kostnadsfria om inget annat anges.

Workshop med Svenska Station på KKV i Varberg

Fredrik och Lina Borghardt driver formstudion Svenska Station med säte i Frillesås. Paret har lång erfarenhet av trä- och textilformgivning. Lina är utbildad vid textilhögskolan i Borås och har arbetat med det mesta inom branschen, från produktutveckling till design och grafisk form. Fredrik är träslöjdslärare med erfarenhet av byggnadsvård, möbelformgivning och hantverk. Med utgångspunkt i modern design utforskar och kombinerar de traditionellt hantverk med konstnärligt uttryck, till exempel genom träsnitt och tryck.

Under träffen gör vi träsnitt och provar på olika trycktekniker. Med erfarenhet av olika trätekniker bjuder duon på inspiration och tips. Det kanske blir en stämpel, ett mönster eller varför inte ett enkelt självporträtt? Det spelar ingen roll om du provat tidigare eller om det är första gången, alla är lika välkomna!

Datum: Torsdag 26/3 kl 17.30-20 (inställt).
Anmälan: Endast föranmälan senast 19/3 till konstihalland@hallandskonstmuseum.se
Obs! Workshopen är framflyttad tills vidare. Vi återkommer med nytt datum.

Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Vi bjuder på fika, meddela eventuell specialkost. Välkommen till Hamnmagasinet, Sjöallén 6 i Varberg.

Konstnärsträffen sker i samarbete med Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV) i Varberg, tidigare Varbergs konstnärsförenings lokaler i Hamnmagasinet.

Skriv något och tryck på enter.