Hoppa till innehåll

International drawing party

Välkommen på en spännande och interaktiv teckningsworkshop tillsammans med de kanadensiska konstnärerna Matt Shane och Jim Holyoak, aktuella på Teckningsmuseet med utställningen Walloways samt i ett residensprojekt i samarbete med Konst i Halland.

Workshopen kommer att ledas av konstnärerna digitalt via zoom vilket möjliggör för människor runt om i världen att delta. Matt Shane befinner sig på Teckningsmuseet i Laholm och Jim Holyoak i British Colombia. Tillsammans bjuder konstnärerna på ett antal lekfulla teckningsövningar hämtade ur deras långa erfarenhet av tecknande och gemensamt skapande. Du kan vara med och teckna på egen hand eller tillsammans med någon eller några där just du befinner dig.

Matt och Jim har vid sidan av sina egna konstnärskap skapat konst tillsammans i över 20 års tid. I Matt och Jims konst möter vi enorma organiska teckningar från golv till tak med en stark naturkänsla, landskap där den vilda naturen smälter samman med människans delvis sönderfallande skapelser och där djur och väsen av verklig och imaginär karaktär har sin boning.

Matt Shane, född 1981 i Vancouver, arbetar som konstnär och lärare i teckning och måleri i Montréal i provinsen Québec. Han målar och tecknar och arbetar ofta med teman där civilisationen smälter samman med och bryts ned av den vilda naturen.
Jim Holyoak föddes 1978 i USA men växte upp i den lilla staden Aldergrove i Kanada. Han är verksam som konstnär och författare med bas i provinsen British Columbia. Jim arbetar huvudsakligen med teckning med teman som kretsar kring den vilda naturen och dess varelser och väsen, verkliga och imaginära.

Datum: lördagen den 9 oktober kl 16-19 via Zoom.
Anmälan: Endast föranmälan senast onsdagen den 8 oktober till konstihalland.bokning@hallandskonstmuseum.se Ange datum för träffen i din anmälan (9 oktober). Obs! Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Workshopen vänder sig till deltagare internationellt och ges på engelska.

Mer detaljerade uppgifter om tillfället kommer i ett separat mail vid anmälan.

Är du konstnär, konstpedagog eller konststuderande och befinner dig i Halland. Då kan du även medverka i en tecknarworkshop på Teckningsmuseet tisdagen den 12 oktober.
Läs mer