Hoppa till innehåll

Hälsningar från Tim, Kajsa-Britta och Lennart

Hej

Nu har vi varit i Saxnäs i ett par veckor. Vi har blivit väldigt bra omhändertagna och fått se en massa spännande saker, sånt som inte finns i Halland. Det är vackert här med fjäll, sjöar och massa gula, orange och röda löv på träden när vi kom. Nu har de flesta fallit av.

Vi får vara med och leka med barnen på Saxnäs fjällskola och så fick vi åka med på utflykt till Lycksele en dag. Det var roligt! Vi fick se andra djur som vi aldrig har sett i Halland, ett lodjur, myskoxar och uttrar. De var snälla och lite nyfikna, de hade nämligen aldrig sett kaniner förut! Det tyckte vi var konstigt med tanke på att vi ju är jättemånga kaniner här i södra Halland!

I Lycksele åkte vi också till ett museum som hette Skogsmuseet. Vi fick se fina små skogshyddor och prova på att såga av ett jättestort träd. Barnen som var med var bättre på att såga än vad vi var. Vi fick också åka spark. Det har vi heller aldrig sett någon i Halland, men vi har hört att de hade såna förr i tiden, när det fanns mer snö.

Men kanske var det bästa av allt när vi fick vara med på fredagsmys! Godiset, chipsen och ostbågarna var godare än till och med de smaskigaste trädgårdsväxter som vi smakat.

Nu får vi se vad mer vi får vara med om här uppe innan vi packas ner i kartonger igen och åker många hundra mil tillbaka hem. Ha det bra så länge!

Kram från Tim och Kajsa-Britta

PS. Vi ska hälsa från Laxen Lennart också. Han kom i samma kartong som Kajsa-Britta och hjälper barnen i skolarbetet. På bilden tittar de på tång tillsammans, från en strand i Halland.