Tidigare konstnärsträffar

Workshop med Svenska Station på KKV i Varberg

Fredrik och Lina Borghardt driver formstudion Svenska Station med säte i Frillesås. Paret har lång erfarenhet av trä- och textilformgivning. Lina är utbildad vid textilhögskolan i Borås och har arbetat med det mesta inom branschen, från produktutveckling till design och grafisk form. Fredrik är träslöjdslärare med erfarenhet av byggnadsvård, möbelformgivning och hantverk. Med utgångspunkt i modern design utforskar och kombinerar de traditionellt hantverk med konstnärligt uttryck, till exempel genom träsnitt och tryck.

Under träffen gör vi träsnitt och provar på olika trycktekniker. Med erfarenhet av olika trätekniker bjuder duon på inspiration och tips. Det kanske blir en stämpel, ett mönster eller varför inte ett enkelt självporträtt? Det spelar ingen roll om du provat tidigare eller om det är första gången, alla är lika välkomna!

Datum: Torsdag 26/3 kl 17.30-20 (inställt).
Anmälan: Endast föranmälan senast 19/3 till konstihalland@hallandskonstmuseum.se
Obs! Workshopen är framflyttad tills vidare. Vi återkommer med nytt datum.

Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Vi bjuder på fika, meddela eventuell specialkost. Välkommen till Hamnmagasinet, Sjöallén 6 i Varberg.

Konstnärsträffen sker i samarbete med Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV) i Varberg, tidigare Varbergs konstnärsförenings lokaler i Hamnmagasinet.

Ur utställningen Gränsland – ur samlingen på Hallands Konstmuseum

Konstnärsträff på Hallands Konstmuseum

I oktober återinvigdes Hallands Konstmuseum efter ett omfattande om- och tillbyggnadsprojekt. I en modern och tillgänglig miljö bjuds här nu på utställningar med Olle Bærtling, Lotta Antonsson och Per Bak Jensen, men också verk ur samlingen. Det nya konstmuseet innefattar även flera konstnärliga gestaltningar, inslag som tillför byggnaden unika kvaliteter. Följ med när museichef Magnus Jensner visar runt i de nya lokalerna och berättar om verksamheten. Vi bjuder på fika i kaféet.

Datum: måndag 2/12 (2020) kl 17.30-20
Plats: Hallands Konstmuseum, Tollsgatan, Halmstad
Anmälan: Endast föranmälan senast 28/11 till konstihalland@hallandskonstmuseum.se
Obs! Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Meddela eventuell specialkost.

Skapa med ljus

Vill du skaffa dig grundläggande ljuskunskap? Inför ljusfesten i Morup, som i år firar 5-års jubileum,  finns möjlighet att träffa Torbjörn Eliasson, ljusdesigner hos White Arkitekter. Torbjörn anlitas ofta för uppdrag i både privata och offentliga miljöer och har skrivit flera böcker på temat. Under flera år har han också varit involverad i ljusfestivalen ”Lights of Alingsås”.

Kvällens program
18.00 Mingel med kaffe och smörgås
18.30 Presentation av och med Torbjörn Eliasson
20.00 Torbjörn förevisar lite olika armaturer och ljusprinciper live.
Frågor och eftersnack fram till kl 22.00

Datum: tisdag 24/9 (2020) kl 18-22
Plats: Morups prästgård, Askhultsvägen 4, Morup
Anmälan: Endast föranmälan senast 18/9 till konstihalland@hallandskonstmuseum.se Obs! Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Meddela eventuell specialkost.
Samarr. Ljusfest i Morup

Läs mer om Ljusfest i Morup

Collage med bilder från Miia Kettunens förstudie i maj, samt ett urval av hennes verk.

Välkommen till skogen

Under 2019 samarbetar Konst i Halland med KulttuuriKauppila Art Centre i norra Finland i utbytesprogrammet Fresh Forest Air. I fokus står skogen och lokalsamhället. Via utbytesprogrammet får Halland besök av den finska konstnären och kostymdesignern Miia Kettunen. Med Hylte som bas planerar hon att under sin vistelse 26/8-22/9 utforska och skapa kring de upplevelser skogen ger. Läs mer om Fresh Forest Air

Välkommen till Mårås naturreservat i Hylte. Här ger vi oss tillsammans med Miia Kettunen samt Andrea Wittmar och Gunilla Kabell från Solsidan Grön Rehab ut på ett skogsbad – en vandring där vi upplever naturen på ett särskilt närvarande sätt. Här ges tillfälle att hitta både inspiration och material. Efter ca 1,5 timma samlas vi i Forum där vi reflekterar kring vår vandring och Miia Kettunen berättar om sitt pågående residensarbete. Under kvällen bjuder vi på kaffe och smörgås.

Datum: tisdag 10/9 (2020) kl 17-20
Plats: Samling vid naturreservatet Mårås, 5 km norr om Hyltebruk mot Landeryd. Eventuell samåkning från busshållplatsen i Hyltebruk kan arrangeras.
Anmälan: Endast föranmälan senast 3/9 till konstihalland@hallandskonstmuseum.se
Obs! Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Meddela eventuell specialkost.

Skriv något och tryck på enter.