Hoppa till innehåll

Hanna Hallén

Rektorsexpeditionen
Skolgatan 19
302 33 Halmstad
0738-39 02 77
hanna.hallen@gmail.com
www.luckyweb.se/hanna

Konstnär, tecknare och formgivare. Född 1975, verksam i Halmstad. Jag är en passionerad idealist. Jag ser en värld full av möjligheter. Jag tänker i bilder och ser helheter. Jag vill utforska sociala förhållanden och idéer. Vilka föreställningar styr vår världsbild? Kan man med kultur skapa en framtidsvision som vi gemensamt vill sträva emot? Vad är hållbar kultur? Är det alldeles tokigt att tro att kultur kan förändra världen?

Alla mina bilder har något gemensamt – svärtan i de tydliga, skarpa linjerna, den smutsiga färgskalan, ett förenklat symbolspråk och upprepande mönster. Men jag har ändå väldigt olika utgångspunkt beroende på projektets karaktär. Illustratören Hanna jobbar skissande från kontoret i huvudet. Konstnären däremot arbetar från en punkt någonstans mellan hjärtat och magen med skvättande intuitiva penseldrag. Med inspiration från eklektiskt folkkonst, gatukonst, kroppskonst, sägner och ritualer skapar jag det som tränger på och behöver komma ut. Den konstanta linjen återkommer jag ständigt till. Jag har främst arbetat i akryl, ibland i olja, gärna tusch och vaxkrita. Men det kan även hända att jag ritar med andra material som till exempel textil eller ståltråd. Jag vill utforska nya skalor och tekniker. jag vill fortsätta töja och dra i min linje på nya vis.

Ateljébesök

Ja, enligt överenskommelse

Workshop

Återbruk och fritt broderi
Tid: hel- eller halvdag
Målgrupp: för alla åldrar

Övriga uppdrag

Grafisk formgivning/illustration, monterdesign/bygge för utställningar och mässor, projektledare/rådgivare inom kulturområdet, gestaltningsuppdrag

Arbetar med

Måleri, skulptur/objekt, teckning, foto, textil