Hoppa till innehåll

Frida Johansson

Blixtorp 407
311 97 Falkenberg
0734-33 88 81
fridajohansson.eu

Konst i dess olika former är för mig ett sätt att kunna undersöka på, att belysa eller berätta något, att ifrågasätta, att kommunicera och uttrycka sig på andra sätt än med bara ord. Jag använder mig av skrivande och teori upptill praktiskt undersökande, de berikar och kompletterar varandra. Jag letar efter det som känns, ett sökande efter det som berör.

När jag ser tillbaka på mitt konstnärliga arbete och mina olika projekt, försöker få lite avstånd till mig själv och en överblick, upptäcker jag att det jag gör ofta kretsar kring min plats i livet. Projekten har en grund i en rotlöshet som  jag upplever och på något sätt försöker möta och konfronteras med. Tidigare har jag tänkt att det jag gör handlar om berättande och berättelseformer, människor och andras möten. Jag jobbar alltså med berättelser genom vilka jag försöker bygga min egen historia, min rot och plats i tillvaron i relation med människor och möten runt omkring.
Jag försöker förstå världen runt omkring mig och uppmärksamma olika beteenden och sociala mönster. För att se mitt CV och min portfolio besök min webbsida.

Ateljébesök

Ja, enligt överenskommelse

Föredrag/föreläsning

Om eget konstnärskap, andra konstnärer och konstnärliga tekniker

Workshop

I måleri, animation, visuell kommunikation och fotografi
Tid: hel- eller halvdag
Målgrupp: för alla åldrar

Övriga uppdrag

Monterdesign/bygge för utställningar & mässor, projektledare/rådgivare inom kulturområdet, gestaltningsuppdrag

Arbetar med

Måleri, video, foto, grafik, teckning