Hoppa till innehåll

Ann Strömland Väggö

Granstigen 1,
429 35 Kullavik
031-93 31 36
0704-93 31 36
ann@stromlandvaggo.se
www.stromlandvaggo.se

Jag är främst målare med en textil bakgrund. Jag uttrycker mig genom att bygga upp scenografiska installationer av miljöer och rum där måleriet har en bärande funktion men där även textila objekt, mönster, möbler, foton och grafiska tekniker ingår. Har sista åren arbetat med ett projekt om 50-talet där jag berättar om kvinnorollen som bottnar i min mormors historia.
Jag är anlitad för konstnärliga och pedagogiska konsultuppdrag inom kommunen där jag också gett inspirationskurser i tempera måleri på Konsthallen i Kungsbacka. Jag har också utfört offentliga utsmyckningar på Presseskolan i Onsala och installationer i skyltfönster, NK i Göteborg. Just avslutat ett långvarigt pedagogiskt uppdrag på Älvsåkersskolan med bild -/ slöjdlärare och högstadieelever att skapa en stor väggmålning i matsalen. Se vidare på hemsidan.

Ateljébesök

Ja, enligt överenskommelse

Föredrag/föreläsning

Eget konstnärskap, andra konstnärer och konstnärliga tekniker

Workshop

Inspirationskurser, kom igång kurser i måleri, idébaserad konstnärlig gestaltning
Tid: hel- eller halvdag
Målgrupp: för alla åldrar

Övriga uppdrag

Monterdesign/bygge för utställningar & mässor, projektledare/rådgivare inom kulturområdet, scenografi/ljus/ljud, gestaltnings-/utsmyckningsuppdrag, textil mönsterformgivning,
guidning/reseledare

Arbetar med

Måleri, teckning, grafik, foto, textil och scenografiska installationer med objekt