Hoppa till innehåll

Etik, polemik, politik

Konstexpressen är Hallands Konstmuseums/Konst i Hallands mobila konstpedagogiska resurs som främjar samverkan mellan barn/unga och professionell kulturverksamhet. Målet är att inspirera och uppmuntra kreativa och kvalitativa konstprojekt. Arbetar du som lärare? Hör av dig till Konstexpressen när ni vill ha hjälp med att utforma ett konstnärligt projekt i er skola. Tillsammans skräddarsyr vi ett program som passar era behov. Vi förmedlar också färdiga konstnärsledda program kring olika teman och material. Med hjälp av Konstexpressen får du tips och idéer på nya infallsvinklar. Vi kopplar projekt till kurs- och läroplanen för ett ämnesöverskridande och fördjupat lärande. Klicka på länkarna intill och läs om både kommande och tidigare projekt vi tagit fram.

Är du intresserad av att ta hjälp av Konstexpressen, eller vill du veta mer om något av de projekt vi genomfört? Kontakta Lotta Sandberg via lotta.sandberg@hallandskonstmuseum.se

Etik, polemik, politik

Vilket samhälle vill du ha? Vad behövs för att komma dit? Och hur skulle du göra för att försöka övertyga andra om att din åsikt är viktig?

I september 2022 är det val i Sverige. Utifrån det erbjuder Konst i Halland ett konstpedagogiskt program riktat till gymnasiet – Etik, polemik, politik.

Under ledning av konstnärsduon Combi Cats, Diana och Kordian Rönnberg, diskuteras affischer som konst utifrån demokrati, yttrandefrihet och propaganda. Även politiska valaffischer studeras och problematiseras. Därefter skapar eleverna “valaffischer” som enligt plan kommer att ställas ut i september.