Residence 2021

Tidigare residence

Artist in Residence

Inom Konst i Halland arbetar vi med nationella och internationella utbyten, till exempel genom Artist in Residence-program där bild- och formkonstnärer, både från Sverige och andra länder, bjuds in till Halland. Programmen förläggs till olika platser, skräddarsys utifrån konstnärens inriktning och sker i samarbete med bland annat kommuner, kulturinstitutioner och föreningsliv.

Artist in Residence 2020 – Jim Holyoak och Matt Shane – konstnärsresidens och utställning (Obs! Uppskjutet till 4-24 oktober 2021)

Med anledning av rådande situation kring coronaviruset/covid-19 kommer vårens planerade residens  att skjutas upp till nästa år. Vi återkommer med datum.

Nästa år kommer de två kanadensiska konstnärerna Matt Shane och Jim Holyoak till Laholm för att bo och arbeta i drygt tre veckor. Residensprojektet är ett samarbete mellan Teckningsmuseet och Konst i Halland

Matt Shane, född 1981 i Vancouver, arbetar som konstnär och lärare i teckning och måleri i Montréal. Jim Holyoak föddes 1978 i USA men växte upp i den lilla staden Aldergrove i Kanada. I dag är han verksam som konstnär och författare med bas i provinsen British Columbia. Matt och Jim har samarbetat under tjugo års tid och deras verk har ställts ut runt om i världen, nu senast på Midlands Arts Centre i Birmingham, England.

Vad publiken bjuds på den här gången återstår att se. Utställningen är döpt till Walloways. Ett av deras signum är stora teckningsinstallationer som breder ut sig över väggarna.

Vad publiken bjuds på den här gången återstår att se. Utställningen är döpt till »Walloways«. Ett av deras signum är stora teckningsinstallationer som breder ut sig över väggarna. När Matt och Jim anländer till Laholmskapar de en platsanpassad utställning som visas på Teckningsmuseet.

Skriv något och tryck på enter.