Aktuellt – för konstnärer

Aktuellt – för alla

Aktuellt – för alla

Höstrundan – konstrunda i Halland

Den 4-6 september är det dags för årets framflyttade Konstrunda. Då öppnar hundra konstnärer och konsthantverkare sina ateljéer och verkstäder runt om i Halland.
Läs mer om de medverkande

Premiär för Klubb Rörelse

Klubb Rörelse är en ny programserie för experimentella och konstartsöverskridande möten inom konst, film, dans, ljud och performance.
Premiärkvällen den 30 september på Hallands Konstmuseum bjuder på STM_IRL 01. Skinning True Mesh_IRL 01 ställer frågor kring kroppar i den vidaste bemärkelsen, kroppar som rör sig mellan objekt och subjekt; vad kan en kropp vara? Föreställningen rör sig mellan performance, dans, interaktiva upplevelser, film och utställning i ett landskap som inspirerats av 3D animationer. Koreografi och kostym skapar surrealistiska gestalter och drömlika världar av ljud och ljusbilder. Obs! Endast föranmälan.
Läs mer om innehåll och anmälan

Iaspis öppna ateljéer

Den 17-23 september arrangeras Iaspis öppna ateljéer digitalt med bland annat livestreamade happenings och konstsamtal.
Läs mer

Liljevalchs vårsalong 2021

Nu finns ansökningsblankett till Vårsalongen på Liljevalchs 2021. Sista ansökningsdag är den 15 oktober.
Läs mer

Samtidskonstdagarna 2020

Samtidskonstdagarna den 21-23 oktober bjuder in till en digital medskapande konferens på temat konstens framtid i gemensamma livsmiljöer. Sista anmälningsdag är den 1 oktober.
Läs mer

Save the date – nationell nätverksträff för konstnärliga residens

Den 24-25 november arrangeras en nätverksträff på Hallands Konstmuseum för residensorganisationer inom samtliga konstfält och med olika avsändare, till exempel konstnärsdrivna, institutionella och regionala.
Läs mer

Webbseminarieserie kring pandemins effekter

I höst arrangerar Iaspis och ResArtis en webbseminarieserie under rubriken Residencies in Challenging. I fokus står frågan hur konst- och kultursektrorn hanterat effekterna av coronapandemin. Medverkan är kostnadsfri men kräver anmälan.
Läs mer

Digitalt utbud

Med anledning av coronaviruset covid-19 erbjuder både konstinstitutioner och och enskilda aktörer i Halland möjlighet att digitalt ta del av bland annat utställningar och workshops.
Läs mer

Ny rapport – 1% för konstnärlig gestaltning av offentlig miljö

Konstnärsnämnden har publicerat en ny rapport om enprocentsregelns tillämpning i kommuner och regioner. Det är en komparativ studie som tagits fram i samarbete med regionala konstkonsulenter.
Läs mer

World Art Day

World Art day firades för första gången i år som en officiell Unesco-dag och tillsammans med Svenska Unescorådet, Svenska Kulturrådet och Freemuse arrangerade Konstnärernas Riksorganisation ett två timmar långt seminarium med fokus på konstnärlig frihet.
Ta del av seminariet

Dokumentation från Folk och Kultur

I februari arrangerades det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur i Eskilstuna. Nu kan du ta del av de filmade seminarierna.
Se mer

Skriv något och tryck på enter.