Hoppa till innehåll

Krystallia Sakellariou (2014)

Konst i Halland bjöd i april in bild- och formkonstnärer att ansöka om vistelsestipendium till Bamboo Curtain Studio i Taipei Taiwan under 2014. Utifrån de inkomna ansökningarna har nu juryn beslutat att stipendiet tilldelas konstnären Krystallia Sakellariou.

Krystallia Sakellariou (f 1977) är uppvuxen i Karl Gustav i Halland och numera bosatt och verksam i Göteborg. Hon är bland annat utbildad vid Göteborgs Universitet med inriktning mot internationella museistudier samt konst- och bildvetenskap. Sakellariou arbetar projektbaserat med måleri, fotografi, skulptur och arkitektur i samspel. Verken växer fram och utvecklas till animationer, videor eller platsspecifika installationer.

Krystallia Sakellariou tilldelas stipendiet “för sitt mångfacetterade konstnärskap som spänner över flera uttrycksformer. Genom att laborera med perspektiv, illusioner och skalor skapar hon upplevelser där människor och platser kan resa i tid och rum. Vi tror att vistelsen i Taiwan kommer möjliggöra och leda till ytterligare utveckling av hennes utforskande arbetsmetoder”.

Läs mer om Krystallia Sakellariou

Juryn bestod av Kamilla Rydahl, Utvecklare bild och form på Region Skåne samt representanter från Konst i Halland. Slutgiltigt beslut fattades av värdinstitutionen i Taiwan.