Aktuellt – för alla

Aktuellt – för konstnärer

Aktuellt – för konstnärer

Sök vistelsestipendier till Danmark och Saxnäs

Konst i Halland inbjuder härmed alla bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland att ansöka om vistelsestipendier i september; det ena till Århus och Viborg i Danmark, och det andra till den anrika Ricklundgården i Saxnäs. Genom båda stipendierna får du en unik möjlighet att arbeta koncentrerat, låta dig inspireras och träffa människor i en ny stimulerande miljö. Ansökningsperioden är förlängd till den 2 maj.
Läs mer

Statens Konstråd – skissuppdrag Varberg

Statens Konstråd erbjuder nu möjlighet att lämna skissförslag på en permanent, konstnärlig gestaltning för Västra trågväggen, Trafikplats Varberg – Varbergs nya resecentrum. Sista ansökningsdag är den 26 april.
Läs mer

Sök stöd från Region Halland

Expresstöd kan sökas löpande om det finns behov av ett snabbt beslut och om projektet ska genomföras inom sex månader. Syftet är att stödja konstnärer, kulturskapare och arrangörer som är bosatta och verksamma i Halland.
Läs mer 

Sök medel från Konstnärsnämnden

Konstnärsnämnden fördelar årligen en rad olika stöd. Ansökningsperioder för stipendier och bidrag 2021 finns på Konstnärsnämndens hemsida.
Läs mer

Sök bidrag från Estrid-Ericsons stiftelse

Bidrag ges främst till forskning och utbildning inom områdena formgivning, konsthantverk, hantverk och industridesign. Stöd kan lämna till enskilda sökande, etablerade institutioner, ideella föreningar och grupper inom ovan nämnda ämnesområden. Sista ansökningsdag är den 1 maj.
Läs mer

Sök medel från Nordisk kulturfond

Just nu finns möjlighet att söka Opstart stöd. Sista ansökningsdag är den 11 juni.
Läs mer
Tre gånger om året fördelas också stöd till nordiska projekt med konst- eller kulturinnehåll. Andra ansökningsperioden löper ut den 3 maj.
Läs mer

Nordisk salong 2021

Helsingborgs konstförening och Dunkers kulturhus bjuder in konstnärer verksamma och boende i Norden att ansöka till Nordisk Salong. Ansök senast 31 juli.
Läs mer

Sök stipendium från Svenska kyrkan

Svenska kyrkans kulturstipendium vänder sig till kulturarbetare inom alla konstformer. Sista ansökningsdag är den 15 maj.
Läs mer

Information med anledning av covid-19

Konstnärsnämndens konstnärsguide ger samlad information till dig som är yrkesverksam konstnär.
Läs mer
KLYS (Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd) tillhandahåller information och länkar till samtliga branschorganisationer.
Läs mer

Skriv något och tryck på enter.