Konstnärsträffar

Konstutbildningar

Konstkurser

Träffar för bild- och formkonstnärer

Konst i Hallands konstnärsträffar ger dig som bild- och formkonstnär möjlighet att möta kollegor under trevliga former. Träffen Drawing party på Teckningsmuseet vänder sig även till konstpedagoger och konststuderande. Konstnärsträffarna innefattar också ett program av något slag, till exempel en gäst som presenterar något spännande och aktuellt inom konstvärlden, ett studiebesök eller en workshop. Konstnärsträffarna är kostnadsfria om inget annat anges.

Drawing party på Teckningsmuseet – för konstnärer, konstpedagoger och konststuderande

Välkommen på en spännande teckningsworkshop tillsammans med de kanadensiska konstnärerna Matt Shane och Jim Holyoak, aktuella på Teckningsmuseet med utställningen Walloways samt i ett residensprojekt i samarbete med Konst i Halland.

Workshopen äger rum på Teckningsmuseet och vänder sig till konstnärer, konstpedagoger och konststuderande. Matt Shane befinner sig på Teckningsmuseet i Laholm och Jim Holyoak är med via länk från British Colombia. Tillsammans bjuder konstnärerna på ett antal lekfulla teckningsövningar hämtade ur deras långa erfarenhet av tecknande och gemensamt skapande. Du kan förvänta dig en kväll med spännande uppgifter och kreativt skapande.

Matt och Jim har vid sidan av sina egna konstnärskap skapat konst tillsammans i över 20 års tid. I Matt och Jims konst möter vi enorma organiska teckningar från golv till tak med en stark naturkänsla, landskap där den vilda naturen smälter samman med människans delvis sönderfallande skapelser och där djur och väsen av verklig och imaginär karaktär har sin boning.

Matt Shane, född 1981 i Vancouver, arbetar som konstnär och lärare i teckning och måleri i Montréal i provinsen Québec. Han målar och tecknar och arbetar ofta med teman där civilisationen smälter samman med och bryts ned av den vilda naturen.
Jim Holyoak föddes 1978 i USA men växte upp i den lilla staden Aldergrove i Kanada. Han är verksam som konstnär och författare med bas i provinsen British Columbia. Jim arbetar huvudsakligen med teckning med teman som kretsar kring den vilda naturen och dess varelser och väsen, verkliga och imaginära.

Datum: tisdagen den 12 oktober kl 17.30-20.30 på Teckningsmuseet.
Anmälan: Endast föranmälan senast fredagen den 8 oktober till konstihalland.bokning@hallandskonstmuseum.se Ange datum för träffen i din anmälan (12 oktober). Vi bjuder på fika, meddela eventuell specialkost. Obs! Kostnadsfritt, begränsat antal platser. Workshopen ges på engelska.

Mer detaljerade uppgifter om träffen kommer i ett separat mail vid anmälan.

Vill du medverka på distans, eller mer än en gång?
Workshopen ges även digitalt den 9 oktober kl 16-19. Läs mer

Läs mer om tidigare konstnärsträffar

 

 

Skriv något och tryck på enter.