Konstnärsträffar

Konstutbildningar

Konstkurser

Träffar för bild- och formkonstnärer

Konst i Hallands konstnärsträffar ger dig som bild- och formkonstnär möjlighet att möta kollegor under trevliga former. Konstnärsträffarna innefattar också ett program av något slag, till exempel en gäst som presenterar något spännande och aktuellt inom konstvärlden, ett studiebesök eller en workshop. Konstnärsträffarna är kostnadsfria om inget annat anges.

Ur Kenneth Kvarnströms föreställning sofa(r), 2013.
Teckning Kenneth Kvarnström

Teckna rörelse

Välkommen till en spännande konstnärsträff som går i dansens och rörelsens tecken. Koreografen Kenneth Kvarnström och fyra dansare är mitt i skapandeprocessen av ett nytt dansverk med titeln pianotopografier, som får sin urpremiär i Falkenberg i januari. Danskonstnärerna tillbringar en vecka i Falkenberg med repetitioner. Du bjuds in att ta del av deras process samtidigt som du tecknar.

Träffen äger rum på Falkhallen i Falkenberg och vänder sig till professionella bild- och formkonstnärer. Som introduktion berättar Kenneth Kvarnström om sin arbetsmetod. Dansarna arbetar med upprepning, förskjutning och utveckling av olika rörelsesekvenser. Någon gång under kvällen tar vi en paus och möts över en fika. Du tar med eget papper och arbetsmaterial. Du kan använda blyerts, kol eller färgkrita. Observera att tusch eller vattenbaserade material inte får användas inne i Falkhallen.

Vi hoppas på ett möte mellan rörelse – i rummet och på papper, som kan leda till ett intressant utbyte mellan de två konstformerna.

Medverkande: Kenneth Kvarnström är en av Nordens främsta och mest välkända koreografer inom samtida dans. Hans verk har spelats på de flesta stora scenkonsthus i Norden och även internationellt i Europa, USA och Australien. Han har också varit chef för Dansen Hus och danschef på KulturhusetStadsteatern i Stockholm. Dansare: Anton Borgström, Matthew Branham, Ida Holmlund, Ole Kristian Tangen som alla har en bred erfarenhet inom den samtida dansen. De har alla tidigare gästat Halland i olika föreställningar, bland annat med Skånes Dansteater, Andersson Dance, zero visibilty corp.

Arrangemanget sker i samarbete mellan Rum för Dans och Konst i Halland.

Datum: torsdag den 18 november kl 17-20 på Falkhallen i Falkenberg.
Anmälan: Endast föranmälan senast måndag den 15 november till konstihalland.bokning@hallandskonstmuseum.se

Vi bjuder på fika, meddela eventuell specialkost. Obs! Kostnadsfritt, begränsat antal platser.

Läs mer om tidigare konstnärsträffar

 

 

Skriv något och tryck på enter.