Konst i Halland bjöd i april in bild- och formkonstnärer att ansöka om vistelsestipendium till Bamboo Curtain Studio i Taipei Taiwan under 2014. Utifrån de inkomna ansökningarna har nu juryn beslutat att stipendiet tilldelas konstnären Krystallia Sakellariou.

Krystallia Sakellariou (född 1977) är uppvuxen i Karl Gustav i Halland och numera bosatt och verksam i Göteborg. Hon är bland annat utbildad vid Göteborgs Universitet med inriktning mot internationella museistudier samt konst och bildvetenskap. Sakellariou arbetar projektbaserat med måleri, fotografi, skulptur och arkitektur i samspel. Verken växer fram och utvecklas till animationer, videor eller platsspecifika installationer.

Krystallia Sakellariou tilldelas stipendiet “för sitt mångfacetterade konstnärskap som spänner över flera uttrycksformer. Genom att laborera med perspektiv, illusioner och skalor skapar hon upplevelser där människor och platser kan resa i tid och rum. Vi tror att vistelsen i Taiwan kommer möjliggöra och leda till ytterligare utveckling av hennes utforskande arbetsmetoder”.

Läs mer om Krystallia Sakellariou på thedreamdayproject.com

Vistelsestipendiet är riktat till bild- och formkonstnärer med anknytning till Halland och delas ut av Konst i Halland – ett regionalt resurscentrum som drivs av Region Halland och Hallands Konstmuseum. Stipendiet syftar till att stimulera de enskilda utövarnas möjligheter till kulturutbyten, vilket i sin tur är ett led i arbetet med utvecklingen av det regionala konstlivet. I år delas stipendierna ut för tredje gången. Juryn bestod av Kamilla Rydahl, Utvecklare bild och form på Region Skåne samt representanter från Konst i Halland. Slutgiltigt beslut fattades av värdinstitutionen i Taiwan.

Start typing and press Enter to search