Kultur o.s.v. om nationell finansiering

Kultur o.s.v. är en mötesplats för konstnärer, kulturskapare, kulturorganisationer och arrangörer som arbetar med konst och kultur i Halland. Den 11/2 arrangeras en träff på tema nationell finansiering. Vilka stöd kan du som kulturskapare i Halland ta del av? Möt representanter för olika nationella stödformer och diskutera dina idéer och ansökningsmöjligheter. Anmälan senast den 9/2.
Läs mer

Vill du utbilda dig till slöjdhandledare?

I februari startar Kultur i Halland – Slöjd en slöjdhandledarutbildning. Utbildningen är fördelad på sju träffar under våren och erbjuder dig – med eller utan förkunskaper – redskap för att slöjda hållbart, säkert och enkelt tillsamans med barn, unga, vuxna och äldre. Sista ansökningsdag är den 10/2.
Läs mer

Utlysning av konstnärligt residens i Falkenberg 2020

Hur kan inkluderande, spekulativ och/eller kritisk design och landskapsarkitektur hjälpa oss att tänka och forma platser vi lämnat bakom oss? Art Inside Outs residens Störning i utopin, kvarglömda platser syftar till en konstnärlig aktivering av en av tre möjliga platser, Gruebäcken, Lövstaviken och Tegelbruket, i Falkenbergs kommun. Sista ansökningsdag 28/2.
Läs mer

Sök projektbidrag – bild- och formkonst från Kulturrådet

Det här bidraget finns till för att stödja tidsbegränsade insatser som stärker och utvecklar bild- och formkonstområdet nationellt och internationellt.
Läs mer

Sök stöd från Nordisk kulturkontakt

Nordisk kulturkontakt administrerar fyra stödprogram. Kultur- och konstprogrammet stödjer nordiskt samarbete inom konst och kultur. Stöd kan sökas till ett projekt med konstnärlig och/eller kulturell kvalité som främjar ett mångsidigt och hållbart Norden. Ansökningstider för 2020 är den 5/2-5/3 och därefter 10/8-10/9.
Läs mer

Sök medel från Konstnärsnämnden

Konstnärsnämnden fördelar årligen en rad olika stöd. Ansökningsperioder för årets samtliga stipendier finns på Konstnärsnämndens hemsida. Just nu kan du till exempel söka stöd för internationellt kulturutbyte och resebidrag, residens i Stockholm, Berlin, London och gästbostad i Paris.
Läs mer

Start typing and press Enter to search